Памер шрыфту
A- A+
Iнтэрвал памiж лiтарамі
Каляровая схема
A A A A
Дадаткова

Раздзелы сайта

Галоўная

Асноўныя прынцыпы арганізацыі харчавання

Прынцыпы арганізацыі харчавання:

  • Яно павінна быць разнастайным. Незалежна ад смакавых прыхільнасцяў дзіцяці, яго нельга карміць на працягу некалькіх дзён аднастайнай ежай. Неабходна прапаноўваць новыя густы і стравы, задавальняючы запатрабаванне ў асноўных харчовых рэчывах, вітамінах, мікраэлементах і фармуючы тым самым правільны стэрэатып сілкавання.
  • Ежа павінна быць бяспечнай. У дзіцячых установах, у хатніх умовах павінны выконвацца ўсе правілы захоўвання і прыгатавання страў. Пры куплі прадуктаў неабходна зважаць на тэрмін прыдатнасці, умовы захоўвання і цэласнасць пакавання. Недапушчальна купляць прадукты ў выпадковых асоб, у месцах не ўсталяванага гандлю.
  • Трэба забяспечыць высокія смакавыя якасці прыгатаваных страў. Пры гэтым ежа для дзіцяці не павінна быць залішне салёнай, салодкай ці даўкай. Не варта выключаць цукар, соль пры падрыхтоўцы ежы, інакш дзеці адмовяцца есці, але лепш усё ж крыху недосалiвать. З часам дзіця абвыкне да такой ежы, што дапаможа захаваць яму здароўе ў дарослым жыцці. Cа спецый лепш выкарыстоўваць лаўровы ліст, духмяны перац у невялікіх колькасцях.
  • Ежа павінна хімічна "літаваць" дзіця. Смажанае не рэкамендуецца дзецям да 6 гадоў, але многія ўрачы рэкамендуюць пашыраць гэтыя межы максімальна.
  • Для збалансаванага і паўнацэннага харчавання неабходна штодня ўключаць у дзіцячы рацыён малочныя прадукты, садавіну і агародніну.
  • Выконваць рэжым харчавання. Перапынак паміж прыёмамі ежы павінен складаць не больш за 3-4 гадзін і не менш за паўтары гадзіны.

Ну і вядома ж, дзіця павінна есці з апетытам і не пераядаць!

Пры выкананні гэтых простых правілаў бацькі дапамогуць свайму дзіцяці вырасці здаровым, шчаслівым і навучаць правільна ставіцца да ежы як асноўнай крыніцы энергіі для жыццядзейнасці і добрага настрою.